Историята на Hublot

През 1980 г. Карло Кроко създава златния часовник Hublot с първата черна каучукова  каишка в историята на часовникарските изделия. Този експеримент се превръща във вдъхновение за много часовникари и добива световна слава.

През 1980 г. Кроко  основава собствена компания в Жанева, като целта му е да създаде модел часовник, който да бъде известен и търсен в цял свят. Желанието му било часовникът да притежава спортен стил, но в същото време да остане елегантен. В опитите си да избегне модните тенденции той успява да създаде точно това, за което е мечтал, подбирайки  материалите, така че часовникът да се ползван навсякъде и по всяко време.

Всъщност славата си този часовник получава благодарение на единствената по рода си до тогава каучукова каишка. Кроко е имал възможността да използва крокодилска кожа или друг вид материал, но бил обсебен от идеята си да предложи една изключително изчистена линия. Това начинание струва на гения близо един милион долара инвестирани в проучвания на различните видове пластични материали. Той търсел материал, който да не се напуква, да не се цапа, да притежава здравина и да предоставя комфорт. Всичко това получил благодарение на каучука, чийто специфична миризма премахнал с ванилова есенция.

След постигането на мечтата си  Карло Кроко засилил развитата си дейност във фондация за деца в неравностойно положение, и вече не бил в състояние да отделя необходимото време, за да ръководи производствения процес на часовниците. Това била причината, поради която се наложило Кроко да потърси човек, който да ръководи часовникарския занаят вместо него.

Производството на Hulbot вървяло бързо, а световната слава била постигната сякаш за миг. В клиенти на компанията се превърнали всички кралски особи, холивудски звезди и ред други знаменитости, които били символ на висок стандарт на живот.

През годините Hulbot покорява сърцата на безброй знаменитости. Едни от най – известните в наши дни са актьорът Джет Лий, носителят на златна топка Диего Марадона, шотландският футболен мениджър Сър Алекс Фъргюсън, недостижимият в спринтовете Юсеин Болт, знаменития Майк Тайсън и много други.

5 thoughts on “Историята на Hublot

    • Здравей приятел явно часовника ти е китайски оригинални веришки са от цена 300 до 1000 Долара
      а оригинален часовник на хублот почва между 20,000-30,000 хл Долара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *