Изборът на мъжки часовник

Когато става дума за покупка на часовник, дори най – добре облечения мъж среща известни затруднения. Часовниците могат да бъдат скъпи, евтини, луксозни, стилни, механични, дигитални… Наборът от стилове е безкраен, но това което търси един истински мъж е шикозен часовник, който да бъде символ на социалния му статус и допълнение към личността му.

Всичко това събрано на едно място е доста трудно за постигане, но не и невъзможно.

Предлагаме ви да се запознаете с основните видове часовници, за да направим изборът ви по – лесен. Обърнете внимание на  характеристиките на всеки един по отделно и ги съобразете с вашите нужди, начин на живот и социален статус.

Механичен часовник BOSS

Механичен часовник BOSS

Механични часовници

Механичните часовници са ветераните в часовникарската индустрия. Изработени са от сложен набор механични компоненти всичките до един дело на човешка ръка. Понякога един механичен часовник съдържа стотици малки частици, които създават уникално произведение на изкуството, в което часовникарят е излял душата си. Механичните часовници имат само един недостатък. В рамките на една година изостават с около час и е необходимо периодично навиване. Цената е понякога е непоносимо висока, но заслужена. Поради тази причина механичните часовници са подходящи за отговорни господа на средна възраст, които имат солидно положение в обществото.

Аналог - дигитален часовник

Аналог – дигитален часовник

Аналог – дигитални часовници

Аналог – дигиталните часовници са предназначени за свободолюбиви мъже, ентусиасти. Оборудвани са с хронометър, барометър, водоустойчиви са, притежават  повишена защита при удар, и много други допълнителни функции, от които може да се възползва всеки мъж със спортен дух. В зависимост от материалите, от които е изработен един представител на аналог – дигиталната часовникарска индустрия се определя и цената.

Кварцови часовници

Този вид мъжки часовници получават името си благодарение на кварцовия кристал, чрез който се задвижат стрелките. Те са сравнително точни, работят с батерии и се намират на достъпни цени. Подходящи са представители на силния пол, за които материалните блага не са от особено значение. За такива, които се знае, че са практични и здраво стъпили на земята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *