Изборът на спортен часовник

По време на планински походи, бягане на дълги разстояния и други спортни занятия е важно да следите състоянието си на организма си по всяко време.  Различните спортни дейности обикновено изискват специална екипировка, като спортния часовник е част от нея. Това е причината поради, която е нужно изборът му да бъде направен внимателно.

Една от основните характеристики, на които трябва да обърнете внимание е водоустойчивостта. При активни тренировки тялото отделя секрети, които биха могли да увредят часовника, ако той не е подсигурен.

Създадени са и специални модели спортни часовници, които разполагат с функциите отчитане на телесна температура и честото на пулса. Те обикновено се ползват от професионални атлети, но това не пречи вие също да притежавате един такъв, за да следите състоянието на организма си по време на активни тренировки.

Хронометърът е просто задължителен, ако държите да притежавате истински спортен часовник.

Физическите характеристики са свързани с материала, от който е изработено това спортно „съоръжение“. Металните конструкции не се препоръчват, от гледна точка на комфорта. Гумираните часовници са най-добрия избор имайки предвид дейностите, за които ще бъде ползван. Избирайте часовници с меки каишки, за да предотвратите нараняване на повърхностния слой на кожата. За да не се запотява областта около китката, гумираните каишки трябва да са снабдени с вентилационни отвори, които позволяват достъпа на въздух до кожата.

Една препоръка: избирайки спортен часовник заложете на големия дисплей. Благодарение на него ще имате възможността бързо да се ориентирате следейки показателите. Спортните часовници от най–висок клас, предлагат адаптивни дисплеи, т.е. вие сами избирате показателите и функциите, които да ползвате.

Нововъведенията при спортните часовници са GPS функции. Доста примамливо и скъпо струващо удоволствие. Преди да се поддадете на изкушението, помислете струва ли си инвестицията и имате ли нужда от тази функция.

Спортните часовници са изключително удобство за активните спортисти, и не само. От вашите предпочитания зависи как ще изглежда часовникът, какви характеристики ще притежава и колко ще струва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *