Историята на Marvin

MARVIN е класическа марка часовници пропита от най-добрите традиции на швейцарската часовникарска индустрия. Повече от 150 години компанията се придържа към своите основни принципи – страст, етичност и хумор.
Марката Marvin предлага елегантни и надеждни часовници в разнообразни стилове с богата история, задвижвани от висококачствени Швейцарски механизми.
В момента отново се преоткрива тенденцията за търсене и производство на луксозни часовници.

marvin
Уникална естетика и дързък дизайн, безмилостно внимание към най-малките детайли, ексклузивна и иновативна концепция, всичко това съчетано с техническа перфектност на достъпни цени.
Това е неподправения почерк и същност на часовниците с марката Marvin.
Ценности
160 години история в производството на „Swiss made” часовници.
Marvin, съвременен дух, сега и за вбъдеще
Дизайн и характер
Основните черти на всеки часовник Marvin са познати в целия свят и се изполват от самото основаване на компанията – обърнатата буква „М“, гравиран 3 точков гребен на короната и на закопчалката (емблемата на основателите), елегантната каишка от френска кожа и разбира се уникалния червен „ детайл“ на позицията на 8 часа.
Строг контрол на производствения процес
История
През 1850 година братята Marc и Emmanuel Didisheim отварят работилница в Saint-Imier, в средната част на Jura, родното място на световноизвестните швейцарски часовници. Saint-Imier има дългогодишни традиции в производсвтото на часовници като първите часовници са били направени през далечната 1720 година, а ритмично производство е започнало през 1770 година.
Хронология на развитието на марката часовници Marvin:

[1850] Marc Emmanuel Didisheim създават своето първо часовникарско ателие в Saint-Imier,Berne.
[1893]Henri-Albert,Edgar и Charles синовете на Marc продължават родовата традиция и построяват фабрика за часовници. Компанията е преименувана на „Albert et Edgar Didisheim”.
[1893] Марката MARVIN е официално регистрирана във Федералния институт за интелектуална собственост в Берн.
[1917] Мarc, Rene и Jean, синовете на Henri-Albert, влизат в управлението на компанията и тя се преименува на „Fils de Henri-Albert Didisheim, фабрика Marvin, Marvin Watches Co“.
[1918] Marvin се превръща в един от най-големите производители на часовници с повече от 300 служители. Отделно се създава и специален изследователски отдел за внедряване на иновации.Регистрират се и над 18 патента.
[1941] Marvin превръща в публична компания – „Compagnie des Montres MARVIN SA”.
[1950] Marvin гордо празнува 1 век история. По този специален случай компанията произвежда уникален календар-часовник. В този момент за нея се трудят повече от 200 служителя.
[1970] Marvin се обединява с MSR group и се очертава като водещата марка на групата.
[2002] Marvin отново се превръща в независима комапания ръководена от млади, квалифицирани и ентусиазирани хора, който са решени да върнат оригналността и динамизма в развитието на марката.
[2007] Marvin Watch Co. представя своята нова колекция от качествени „swiss made” часовници със съвременен дизайн и отлични механизми. Колекциите на Marvin се предлагат в целия свят от широка мрежа от оторизирани дистрибутори.
[от 2007 до …]
Marvin Watch Co. навлиза в нова ера на развитие. Съчетавайки различний философии, гарантирайки високо качество и прецизност на механизмите, съчетано с елегентаен дизайн и оригиналност, черпейки идеи от духа на 21-ви век компанията предлага едни от най-качествените „Swiss made“ часовници в Европа.
За последните 120 години са продадени повече от 7 милиона часовника с марката Marvin, което прави продажби на 58 000 чаосвника всяка година. Към тази цифра са прибавени и движенията на сродните марки на Marvin, който е подпомогнал тяхното развитие. За да се постигнат тези добри резултати Marvin са създали и координират широка дистрибуторкса мрежа.
През етапите на своето развитие часовниците с марката Marvin са се продавали успешно на на няколко континента в над 70 държави: Северна Америка (Съединените Американски Щати), Южна Америка ( Венецуела,Колумбия,Чили,Перу), Европа ( Англия, Германия, Сърбия, Полша и Унгария) и Азия ( Китай).

2 thoughts on “Историята на Marvin

  1. Pingback: ДА СИ ПОГОВОРИМ ЗА МАРВИН | Тик-так

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *