Часовници TISSOT V8 Автомат Хронограф

Що се отнася до швейцарските хронографи, които са на достъпна цена, това не е просто пренаселено пространство – особено за механични опции, струващи по-малко от $ 1000. Това до голяма степен се дължи на факта, че престоя в този праг е невъзможно за калибрираните от Valjoux калибри – основно най-широко приетия и най-икономичния стандартен хронограф. Но за марките като Tissot, достъпът им до широкия спектър от производствени ресурси в портфолиото на Swatch ги е превърнал в основен претендент за понижаване на бариерата за влизане в швейцарската автоматика (като Sistem51 Irony или наскоро обявения под $ 400 Swissmatic Everytime) – и това включва хронографи, благодарение на механизмът C01.211, открит в автоматичния хронограф Tissot V8.

За разлика от повечето опции за автоматичен хронограф на Tissot, които използват оформление на регистъра 3-6-9, V8 е оформена с оформление 6-9-12, подобно на известния калибър Lemania 5100. Но оформлението не е единственото, което механизмът на V8 C01.211 има заедно с Лемания. Всъщност самият механизъм е проектиран с много от същите параметри – полезност, ефективност на разходите и надеждност. Това са всички характеристики, които са направили 5100 механизмът ,избор за приложения, обхващащи военни, космически и моторни спортове, които заслужено са спечелили донякъде статус в часовниковата традиция.

Като се има предвид това, нека си спомним, че Lemania 5100 е далеч от приятно движение – надеждно, но завършено като защитник от края на седемдесетте години (което едва ли е така).Въведена в края на годините, C01.211 следва този спартански, функционален подход, но с още няколко модерни разкрасявания. Подобно на Лемания, която е пионер в използването на пластмасови детайли в името на икономиката, 15-бижуто C01.211 прави същото, като същевременно заема малко от напредъка в производството на механизми (т.е. по-автоматизирани процеси в монтажа), които ни дадоха Системата51.

ценовата точка се съчетават, за да създадат завладяващо предложение.Това ,което е може би равно (или по-голямо)като значение е това, което е отвън, и за щастие, V8 е хубав спортен хронограф, който успява да стигне до линията между „модерен“ и „класически „, без да прибягваме до рифове на икони като Daytona или   Speedmaster.

Самата рисунка показва хубава текстура и дълбочина – като фасетирани ръце, които съответстват на часовите индекси или на елегантно назъбената повърхност, което контрастира на набор от полирани кръгови заобикалки на регистрите от 12 и 6:00 часа. Също така има благороден опит да се създаде симетрия (практически невъзможна за 3-ти регистър хронограф) между движещите се секунди под-набиране от 9:00 часа и думата и датата в 3:00 часа. И двете се съчетават, за да създадат леко отрицателно пространство, което на пръв поглед почти прилича на двукомпасен хронограф, което е страхотен ефект.

Въпреки че е с диаметър 45 мм, хронографът V8 все още се чувства сравнително добре пропорционален благодарение отчасти на относително късото му разстояние от 45 мм. Също така е дебел, но не и прекалено – последната от които е добре документирана характеристика (или симптом, в зависимост от това кой питате) за холографските механизми, създадени от Валджукс. Виждайки, че е по-малко от десет години, откакто C01.211 за пръв път започна да се появява в часовниците на Tissot, е твърде рано да говорим за дългосрочната му продължителност на живота, но прости и достъпни опции, като серия V8 Automatic, затвърждавайки мястото на механизма в историята на производството.

Автоматичният хронограф Tissot V8 се предлага в три варианта – черно, бяло и синьо, и кожена каишка или гривна. Вариантите с кожена каишка започват от $ 895

Thetime.bg е отиризиран партнъор на часовници Tissot .Часовници Tissot с отстъпка до -55%

https://thetime.bg/chasovnitsi-marki/chasovnitsi-tissot.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *